background

Boek lenen

2 leden hebben dit boek.

Wanneer er Bksy-leden zijn die dit boek hebben, dan kun je het boek gratis van hen te leen vragen. Heb je de app niet? Download deze dan eerst.

Leen in app

Bksy in de PlayStore Bksy in de PlayStore

Boek kopen

Je kunt dit boek ook kopen via een van onze partners:

image/svg+xml .nl

Samenvatting

Dit verhaal speelt zich af aan het einde van de Renaissance en het begin van de Gouden Eeuw. Papinette wordt vaderloos geboren als de dochter van een wasvrouw die tewerkgesteld is bij een rijke familie in Antwerpen in de zestiende eeuw. Ze groeit op in he

Recensies

Gemiddelde beoordeling   1 uit 5 sterren
Avatar
-

Eerst het positieve: het boek geeft je een leuk en luchtig inzicht over hoe het leven eruitzag in de vroegmoderne tijd. Ook herken je veel verwijzingen naar de echte wereld. Met de wrevel tussen de Katholieke Kerk en de protestanten en met de vele verwijzingen naar de schilderijen van onder meer Joachim Beuckelaer. Maar het boek is helemaal niet spannend, soms zelfs op het saaie af. Het is toch fictie, dan kan je hier meer mee doen. Technisch lijkt dit boek wel goed geschreven, maar er zitten te veel onnodig moeilijke woorden in. Ook de seksuele ondertoon is raar gekozen, soms zelfs op het randje van vulgair. Aan alles zit er precies een dubbele boodschap. Ofwel maak je de scènes zalig (ruw) pikant ofwel maak je ze gewoon normaal. Kortom: ik bleef bij dit boek op vele vlakken op mij honger zitten.

Productspecificaties

TaalNederlands
Jaar2009
ISBN9789044809503
TypeHardcover