fbpx

Algemene Voorwaarden

Bksy: Bksy BV, KvK 67990096, gevestigd aan de Reactorweg 47, 3542 AD in Utrecht.

Bksy is een platform om je eigen boeken uit te lenen aan anderen.

Deze algemene voorwaarden gelden voor iedereen die gebruik maakt van Bksy: de website, de applicatie of een Spot. Door van Bksy gebruik te maken accepteer je deze algemene voorwaarden.

Het staat Bksy vrij om deze algemene voorwaarden aan te passen. Dat laten we dan uiteraard op tijd weten.

Algemeen

Bksy wordt gebruikt door mensen. Om gebruik te kunnen maken van Bksy dien je een profiel aan te maken. Onze gebruikers hebben een voornaam, achternaam en een profielfoto van zichzelf. Dat maakt het platform persoonlijk. Om Bksy bruikbaar te houden voor anderen zorg je dat deze informatie over jezelf correct is.

Bksy is verantwoordelijk om vertrouwelijk met deze informatie om te gaan. Hoe we dat doen staat in onze Privacy Statement.

Bij Bksy ga je op menselijke wijze met elkaar om. Je gebruikt geen grove taal en maakt racistische, seksistische of andere kwetsende opmerkingen. Je houdt je altijd aan de wet. Wanneer we opmerken dat je je hier niet aan houdt, of wanneer anderen ons daar op wijzen, dan staat het ons vrij om specifieke content, of je hele profiel te verwijderen van Bksy.

Door je boeken op Bksy te zetten, maak je deze voor anderen beschikbaar. Je dient hier alleen boeken op te zetten die je ook zelf hebt en wilt uitlenen. Mocht je boeken niet meer hebben, dan kun je deze het beste weghalen uit je boekenlijst.

Anderen mogen je boeken te leen vragen. Voor het uitlenen van je boeken ontvang je in principe geen vergoeding. Onderling kun je daar uitzonderingen op maken, bijvoorbeeld om een verzending te bekostigen.

Boeken die je leent zijn van iemand anders. Hier ga je voorzichtig mee om. Mocht er iets met het boek gebeuren dan meld je dat aan de ander. Het is jouw verantwoordelijkheid om eventueel schade te herstellen. Mocht je er samen niet uit komen, dan melden jullie dat aan ons. Dan zullen wij een oplossing proberen te vinden. Bksy is echter niet aansprakelijk voor problemen rondom het (uit)lenen van boeken.

Je maakt samen afspraken over het (uit)lenen van een boek. Zowel over het ophalen, het retourneren. Zorg dat je dezelfde verwachtingen hebt over een tijd en mogelijk een plaats waarop het boek opgehaald wordt en terugkomt bij de eigenaar.

Specifiek voor Club beheerders

Wanneer je in Bksy een Club aanmaakt, dan gelden een aantal aanvullende verantwoordelijkheden.

Zorg dat de profilering van de Club (naam, profielafbeelding) aansluit bij je beoogde doel met de Club, zodat voor iedereen duidelijk is voor wie de Club is bedoeld.

Reageer tijdelijk op verzoeken voor lidmaatschap van de Club van andere gebruikers.

Specifiek voor Spot beheerders

Naast het gebruik van de applicatie, is het mogelijk om een fysieke Spot in te richten in aanvulling op een Club. Dit is een plek dat dient als een offline verlengstuk van de Bksy Boekenclub. Wanneer je beheerder bent van een Spot, dan zijn er nog een aantal specifieke punten om op te letten.

Wees je er van bewust dat er mensen langs kunnen komen in je Spot om een boek uit te wisselen of anderen te ontmoeten. Ga gastvrij met deze bezoekers om.

Zorg dat er op de plek waar de Spot staat, duidelijk gemaakt is dat het een Bksy Spot betreft, zodat bezoekers deze Spot kunnen vinden.

Specifiek voor Premium gebruikers

Wanneer je een abonnement op Bksy hebt dan zullen we maandelijks het licentiebedrag van je rekening incasseren. Hiervoor werken we samen met de Nederlandse payment provider Mollie.

Je abonnement is maandelijks opzegbaar via de link in de mail die je krijgt. Ook kun je uiteraard ten allen tijde met ons contact opnemen om je abonnement stop te zetten, of te hervatten.