fbpx
Bksy - boeken delen en lezen

Nieuwe app van Bksy live!

We zijn  afgelopen maanden hard bezig geweest om de app helemaal van de bodem af opnieuw te bouwen. Er zijn er veel zaken die beter konden in de app. Velen van jullie hebben ons daar op geattendeerd. En we hebben geluisterd.

Wat is er nieuw?

Sneak peak nieuwe app

Design

Als eerste is het design van Bksy flink op de schop gegaan. Het is allemaal veel frisser, rustiger, lichter, meer rust en ademruimte. Minder bruin, meer wit. Gewoon een stuk prettiger om naar te kijken. Zie in de afbeelding een vergelijking. We zijn uitgegaan van het idee dat de boekafbeeldingen, de Bksy-gebruikers en de boekenclubs genoeg kleur en leven meebrengen. De rest is zo neutraal mogelijk gehouden, zodat de content spreekt.

 

Gifje van de nieuwe app

Gebruiksvriendelijkheid

Ook de gebruiksvriendelijkheid van de app is verbeterd. Denken we tenminste ;). We konden deze app uitdenken en ontwerpen met alle kennis die we voorgaande jaren hebben opgedaan. Op een meer duidelijkere manier door de app bewegen. Sneller vinden wat je zoekt. Nog eenvoudiger boeken vinden. Het zal allemaal een stuk soepeler werken.

 

screenshot

Locaties

Tenslotte hebben we ‘locaties’ toevoegen. Dit is misschien wel de gaafste verbetering: je kunt dan zien hoe ver een boek bij je vandaan is voordat je een leenverzoek stuurt. Hiervoor vul je op je eigen profiel de locatie van jouw boekenkast in, zodat we de afstand kunnen berekenen. Toch wel handig, wanneer je een boek wilt lenen. Dachten jullie al tijden. Daarom hebben we dit nu eindelijk gebouwd!

 

 

Technisch

Ook onder de motorkap is alles vernieuwd. Als gebruiker merk je daar niet direct wat van. Voorheen hadden we de apps geschreven in Java (voor Android) en Objective-C/Swift (voor iOS). Nu hebben we de overstap gemaakt naar ReactNative. Het voordeel daarvan is dat een groot deel van de codebase voor beide platformen hetzelfde is. Daarmee hopen we een stuk effici├źnter te kunnen ontwikkelen, waardoor nieuwe functionaliteiten sneller kunnen worden gebouwd. Dat merk je al gebruiker dan weer wel.