fbpx
Papieren tas

Kun je nog veilig boeken lenen?

De wereld staat op zijn kop vanwege corona (COVID-19). Iedereen neemt terecht gepaste maatregelen. Daarom ook vanuit Bksy een paar adviezen en maatregelen.

In de eerste plaats, mensen kunnen en mogen volgens de huidige richtlijn van het RIVM wel contact met elkaar hebben. Ook bezorgers brengen nog steeds post, pakketten en boodschappen bij mensen thuis. Dit geldt dus ook voor mensen die bij elkaar boeken bezorgen. Boeken uitwisselen via Bksy is momenteel mogelijk.

Sterker nog, juist nu bibliotheken gesloten zijn en winkels beperkt open zijn biedt het een mooi en kosteloos alternatief. Zeker voor mensen die nu meer tijd hebben om te lezen.

LET OP Bij klachten GEEN boeken fysieke uitwisselen met anderen! Zie en volg daarvoor de richtlijnen van het RIVM.

.

Wat kan ik doen om zo veilig mogelijk boeken te delen?

We hebben natuurlijk wel tips over hoe gebruikers dit veilig kunnen doen zonder eventueel besmettingsgevaar:

  1. Als iemand een boek uitleent dan adviseren wij om de cover van het boek zoveel mogelijk te desinfecteren met bijvoorbeeld desinfectiedoekjes;
  2. Doe een verpakking om het boek, zoals een plastic zak of een doosje;
  3. Vervolgens kan het boek afgeleverd worden bij de lener. Draag het boek liever niet face-to-face over aan elkaar, maar doe het boek door de brievenbus. Of hang het boek in een plastic zakje aan de voordeur en bel aan (zodat het boek niet door een ander meegenomen zal worden). Vermijd handcontact.
  4. Deel je boeken met een onbekende? Vraag deze persoon voor de zekerheid of er sprake is van gezondheidsklachten. Zo ja, neem dan geen onnodige risico’s en deel het boek niet.

Tot slot. Een boek lenen of uitlenen is nooit verplicht. Mensen bepalen zelf of ze willen lenen of uitlenen en aan wie. Via de mobiele app kunnen gebruikers leenverzoeken weigeren. Respecteer dat. Blijf verstandig en neem geen onnodige risico’s.

Boeken delen, juist nu?

Dat gezegd hebbende…

Wellicht zit je al dagen thuis. Heb je alle Netflix-series gezien en is de bibliotheek dicht. Dan kan Bksy je wellicht juist helpen deze dagen. Zoek een nieuw boek bij iemand in de buurt. Maak goede afspraken over de uitwisseling. Dan hoef jij je komende tijd niet te vervelen!

Vragen, ideeën? Heeft u naar aanleiding van deze uitnodiging een vraag? Neemt u dan contact op via beta@getbksy.com